AFI

20. září 2007 v 11:51 | Lucka |  //...AFI...//
AFI (A Fire Inside) je americká hardcoreová ( tiež označovaná ako punk-rocková alebo post-hardcoreová) skupina z Ukaihu v Kalifornii. Skupinu založil v roku 1991 Davey Havok(spev), Mark Stopholes (gitara), Vic Chalker (basa) a Adam Carson (bicie). Ich tvorba je v podobnom žánre ako hrajú The Cure, RaMONES, možno tam nájsť death rock či hardcore. Vdaka umeniu spojiť hlasnú agresívnu hudbu spolu s melancholickými melódiami si získali množstvo fanúšikov. Získali si ich najme na svojich koncertoch, na ktorých spievajú vždy živo. Videoklip k piesni Miss Murder bol nominovaný v súťaži MTV Video Music Avards v kategórií Najlepší videoklip roka.
Bývalí členovia: Mark Stopholese - hral na gitaru + robil vokály, v kapele bol od 1991-1998
Geoff Kresge-hral na basu+ vokály, v kapele bol od 1993-1997
Vic Chalker-hral na basu, v kapele bol od roku 1991-1993
Súčasný členovia:Davey Havok - spev, zakladajúci člen kapely
Jade Puget:gitara+ vokály+ klávesy, v kapele od roku 1998
Hunter Burgan:Basa+ vokály + klávesy + programovanie, v kapele od 1997
Adam Carson: bicie, zadné vokály, v kapele od r. 1991 (zakladajúci člen)
spoločné foto:
diskografia:
1995- Answer That and Stay Fashionable
1996-Very Proud of Ya
1997-Shut Your Mouth and Open Your Eyes
1999-Black Sails in the Sunset
2000-The Art of Drowing
2003-Sing the Sorrow
2006-Decemberunderground
DVD:
Sing the Sorrow DVD edition (2003)
I Heard a Voice (2006)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama